16 des. 2019
16 desembre, 2019

Els contaminants a casa nostra: Com els reduïm?

16 desembre, 2019 0 Comment

Els infants són les persones que més risc tenen a estar exposades a aquests substàncies anomenades disruptors endocrins.

Us volem convidar a assistir a la conferència “Els contaminants a casa nostra: Com els reduïm?” a càrrec de Laura Espart, que tindrà lloc el dia 4 de febrer del 2020 a les 16:45h a l’Escola Francesco Tonucci amb servei d’acollida gratuïta per als infants de l’escola

Els éssers humans estem envoltats d’un medi ambient cada vegada més contaminat. No només estem parlant de l’aire que respirem o la contaminació dels sòls per vessaments o presència de plàstics, sinó que a més, cada dia estem envoltats per una multitud de productes d’ús habitual que contenen determinades substàncies que poden ser perjudicials per a la salut de la població. Els infants, per les seves característiques de major activitat metabòlica (ràpid creixement), juntament amb altres col·lectius com les dones embarassades, són les persones que més risc tenen a estar exposades a aquests substàncies anomenades disruptors endocrins.

La OMS va publicar el 2012 un extens informe on ja s’alertava de l’existència d’almenys 800 substàncies d’ús habitual que poden afectar a nivell endocrí causant pubertats precoces, infertilitat, càncer de mama, de pròstata i testicular, problemes cardiovasculars, problemes metabòlics (diabetis, obesitat) i trastorns neurològics, entre altres.
Però de quines substàncies estem parlant?

  • Productes de neteja de la llar.
  • Productes d’higiene, cosmètics, perfums, protectors solars.
  • Joguines, envasos, productes de PVC.
  • Pols i brutícia.

I es pot fer alguna cosa per evitar-ne l’exposició? Cada vegada hi ha més alternatives que no han de suposar un sobrecost a l’economia familiar.
En aquesta xerrada es pretén donar informació sobre quines substàncies d’origen químic están presents en la vida quotidiana, com podem llegir les etiquetes i on podem buscar informació sobre si són innòcues o no i quines alternatives tenim al nostre abast.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  • 6 + five =